tisdag 15 januari 2008

Vårsäsongens start


Vårsäsongen 2008 började för mig med en lagmatch. Bataljen utspelades i Allsvenskans division 3 mellan Kristallen 4 och Burgsvik 2 från Gotland. Jag fick äran att sitta på förstabordet och mötte där Magnus Larsson (1839; ej med på bilden till vänster). Efter öppningsfasen så hade det uppkommit en jämn och solid ställning för båda parter. Tyvärr kastade jag mig då in i ett osunt pjäsoffer som förlorade pjäs för bonde. Jag trodde att jag skulle ta tillbaka pjäsen några drag senare med klar fördel, men där gick jag alltså bet.

I efterhand så borde jag istället fortsatt med positionella manövrar och åtminstone säkrat remi. Jag blir lite het på gröten ibland. Efter fadäsen så var partiet i stort sett förlorat, men jag fortsatte att spela till matt. Vårt lag förlorade också matchen med siffrorna 3
½ mot 4½. Ett resultat som jag känner mig hyfsat ansvarig för. Ingen bra start på säsongen. Bot och bättring.

Det roligaste med schackkvällen var att jag för första gången fick träffa och tala med Leo Gumpert (1763) som spelar i mitt lag "Sagan om Schacknördarnas återkomst" på SchackOnline. Den här dagen befann vi oss emellertid i motsatta läger, eftersom Leo spelar för Burgsvik. Sådant spelar dock föga roll och vi hade ett trevligt samtal efter matchen.

3 kommentarer:

Leo sa...

Tackar! Nöjet var ömsesidigt. Med facit i hand borde jag lobbat för att få sitta på bord 1 , det hade nog blivit ett roligare parti för oss båda.

p.s. Min något blyge lagkamrat som inte ville vara med på bild heter Magnus Larsson d.s.

trulpen sa...

Ja, det hade varit roligt att spela närschack med dig. :)

Namnmissen är nu åtgärdad. Tack för påpekandet. Slarvigt av mig, men så blir det ibland när en skriver på fri hand, improviserar och håller på... ;)

Anonym sa...

bra borjan