tisdag 1 januari 2008

Rilton - resultat efter första halvlek


1. Bo Eriksson
(1926) - trulpen ½-½

2. trulpen - Anders Persson (2020, Elo 1903) 0-1


3. Dina Bazhenova (Elo 1917) - trulpen
½-½

4. trulpen - Vittorio Regorda (Elo 1871) 1-0


5. Mikael Helin (1937, Elo 1947) - trulpen 1-0

Resultatet innebär hittills en ratingutveckling på +49, trots att jag missade 29 - (-3) = 32 enkla poäng mot Helin igår. Helt klart hade 81 poäng smakat ännu bättre, och ännu viktigare är att jag då hade toppat min rankinggrupp, och än viktigare än det är att jag hade genomfört ett välspelat, skarpt parti med segerns sötma rinnandes utefter mungiporna. Satan i gatan.

Jag passar också på att bifoga en bild på resultattabellen, tagen innan starten av rond 5. Det är åtminstone den del där mitt namn står med (tjusigt markerat med en stor röd släkting till cirkeln). Annars fanns det tre ark till med namn att frossa i, endast Elo-gruppen räknad.

När det gäller andras resultat så vill jag uppmärksamma att junioren FM Nils Grandelius ligger och slåss i Cup-täten med 4 poäng. I det senaste partiet piskade hen GM Tiger Hillarp Persson, vilket inte kan ha varit det lättaste. En imponerande framfart, må jag säga. En annan skräll var Eva Jiretorns (Kristallen) vinst mot FM Johan Furhoff, och därmed står Eva på
starka 3½ poäng. Jimmy Mårdell (Kristallen) har 1½ poäng. Min vän och klubbkamrat Mikael Arovén har det tyvärr inte gått särskilt bra för med endast 1 poäng i bagaget och detsamma gäller Inna Agrest (Sollentuna).

Andra relevanta resultat återfinns i Elo- och Open-grupperna. I den förstnämnda ligger sO-profilerna Jonathan Westerberg (Barbossa) och Stefan Bryntze (GM-DarkSide) båda på 3
½ poäng och Alexis Andersson (Alexis_Andersson) har 2½ poäng. Min schackvän Ulf Wallgren (Solna) klarar sig hyfsat med 3 poäng, vilket också Emilia Horn (Kristallen) har. På samma poäng som jag står Rune Evertsson (Kristallen) och stampar. Eric Thörn, som är en lovande junior i Kristallen, verkar underprestera och har än så länge endast 1½ poäng.

I Rilton Open, med fyra ronder spelade, går det bra för Robert Spångberg (Caïssa) med 3 poäng, och det glädjer mig. Stabila Ivan Erben från Solna klarar sig bra på 2 poäng, liksom junioren Linus Larsén från Kristallen. Paulina Björfäll (Rockaden Sthlm), som är barn till min vän Lech Aniol, har 1
½ poäng, men är också en av de lägst rankade i gruppen. Göran Bergström (Solna), Rolf Svensson (Solna) och Dag Bjerke (Kristallen) har 1 poäng vardera. Dimitris Kalingas (Capablancasällskapet) ligger inte så bra till på bara ½ poäng.

En kort, och möjligen bitvis intressant, resultatrapportering.

1 kommentar:

Jonas S sa...

*hejar på*