lördag 7 juli 2007

Humor


Min vän Jonas Sandberg skickade det här partiet till mig via gmail-chatten. Påstod att hen hade spelat det idag. För mig är det humor. Så vet ni det.

1. Na3 b5 2. Nxb5 Nf6 3. Nxa7 Ne4 4. Nxc8 Nc3 5. Nxe7 c6 6. Nxc6 Nb1 7. Nxb8 Ra3 8. Nxd7 g5 9. Nxf8 Qd6 10. Nxh7 Kd7 11. Nxg5 Rh4 12. Nxf7 Rc4 13. Nxd6 Kc6 14. Nxc4 Kb5 15. Nxa3+ Ka4 16. Nxb1
3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja det var dråpligt, nästan för kul för att verka ofejkat, men varför inte, om masochisten på andra sidan brädet också var humorbemängd. En undring - hur kommer det sig att du använder dig av det könsneutrala "hen" i stället för hon/han - måste erkänna att jag har noll koll på etymologin i det fallet?

Anonym sa...

Hoppsan, som den S O-miljöskadade skribent jag är, glömde jag bort att ange signaturen Jonas W till ovanstående inlägg (för er som ännu inte frekventerat denna förträffliga schacksajt så förser den en med nicks/alias per automatik, vilket leder till nämnda ovana titt som tätt i andra sammanhang)...

trulpen sa...

Det verkar som att det går att registrera sig här på bloggen. Då går det utmärkt att hemfalla åt diverse miljöskador från sO. ;)

Anledningen till att jag använder "hen" är att jag anser att jag spelar schack mot personer och inte kön. Vad har snippa och snopp med schack att göra? Egentligen...

Titlar som WIM och WGM är ju bara tjurskit (bullshit), rent ut sagt.

Språket är ett fundament för tankestrukturer. Därför präglar också ett överdrivet fokus på kön vår uppfattning av verkligheten.

När det gäller "partiet" (hehe) så tycker jag att det ser ut som att det är åtskilliga timmar nedlagda på att få till det. På sjutton drag blir alla svarta, men inga vita, pjäser slagna, och vit står på sin utgångsställning medan svarts kung är uppe på a4. Faktiskt jäkligt vackert. :)