måndag 29 september 2008

sO-serien säsong 8


Jag har försummat att rapportera om Serien på SchackOnline. Min vän (och Seriens skapare) "machucado" har påpekat bristen.

Det lag som jag skramlat ihop, Sagan om Schacknördarnas återkomst (förkortat SoSå) lyckades med konststycket att vinna högsta divisionen under säsong 8 och därmed bli sO-mästare. Vi har varit hyfsat nära några gånger tidigare, men nu gick det alltså vägen bland fruktat hårt motstånd.

På förstabordet spelade "röding2" (Börje Lööw från Luleå). På andrabordet satt "orkahaettnamn" (som tidigare har velat vara anonym, och därför får vara det nu också). Jag själv spelade som "trulpen" på tredjebordet, och till fjärdebordet hittade "Leo_" (Leo Gumpert från Skåne).

Vi skötte oss uppenbarligen med bravur och tog hem vinsten en hel poäng före tvåorna Bygdens Bönder. Vårt andralag, Sagan om Schacknördarnas återkomst återkomsten (SoSåå), spelade i samma division, men kom tyvärr sist och halkade ner till division 2 igen. Såsen (som jag ibland kallar oss) besatte alltså början och slutet av den åtta lag starka tabellen.

Den som vill undersöka seriens historia och resultat kan gärna gå in på seriewikin och titta runt. Där går det bland annat att se att jag har varit TL (turneringsledare) för säsong 7. Mycket intressant.

1 kommentar:

machucado sa...

Hårda värvningar till säsong 9! I sista stund lyckas ett lag byta ut första bordet och få med en svensk mästare i korrschack... detta trots den korta betänketiden på 30 dagar. Det finns givetvis många andra bra spelare.

SoSå kommer givetvis att försvara titeln... och SoSåå går tillbaks upp till högsta divisionen. Själv siktar jag på att vinna mitt bord.